Ελληνικό παγωτό ανάμεσα στα 100 καλύτερα στον κόσμο και βρίσκεται στην Κέρκυρα - Δείτε ποιο
Το παγωμένο επιδόρπιο με τις χιλιάδες γεύσεις για κάθε γούστο αποτελεί μια παγκόσμια κοινή γλώσσα απόλαυσης.

Ο καιρός ζέστανε και σε κάθε γωνιά των πόλεων, οι άνθρωποι ψάχνουν να δροσιστούν με ένα νόστιμο παγωτό. Είτε είναι με σοκολάτα, με βανίλια, παρφέ, με ξηρούς καρπούς ή ακόμη και γρανίτα, το παγωτό αποτελεί το αγαπημένο καλοκαιρινό σνακ μικρών και μεγάλων.
Το παγωτό, ή το ιταλικό gelato, διαθέτει πυκνή, κρεμώδη υφή και έντονες γεύσεις λόγω της αργής διαδικασίας παρασκευής του και της χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Κάθε ποικιλία παρουσιάζει μοναδικά χαρακτηριστικά, που διαμορφώνονται από τοπικά συστατικά, τεχνικές και πολιτισμικές επιρροές.
Ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas παρουσίασε τη λίστα του με τα 100 κορυφαία παγωτατζίδικα στον κόσμο με την Ιταλία, όπως είναι λογικό να σαρώνει. Στη λίστα του συναντάμε καταστήματα που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη τους, μερικές φορές ακόμη και πάνω από έναν αιώνα, σερβίροντας διαχρονικές γεύσεις όπως σοκολάτα και φιστίκι, ή ευρηματικούς συνδυασμούς όπως ρικότα και αχλάδι, σουσάμι και ρύζι.
Μεταξύ αυτών είναι και ένα ελληνικό. Το ζαχαροπλαστείο «Παπαγιώργης» αποτελεί θεσμό για το νησί της Κέρκυρας καθώς ιδρύθηκε το 1924 και έκτοτε προσφέρει στους επισκέπτες του νόστιμα παγωτά, γλυκά και άλλα επιδόρπια.
Σύμφωνα με τον γαστρονομικό οδηγό, διαθέτει μια γκάμα από πάνω από 60 γεύσεις παγωτών. Ωστόσο, αυτή που ξεχωρίζει είναι εκείνη της μαύρης σοκολάτας, φτιαγμένη με πλούσια, τοπικά υλικά, προσφέροντας μια βαθιά ικανοποιητική εμπειρία για τους λάτρεις της σοκολάτας.