Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και πολλές αντιδράσεις μεταξύ των γιατρών, οι οποίοι διαψεύδουν πως υπήρχαν ΜΕΘ για όλους όσοι χρειάστηκαν και πως τα κριτήρια εισαγωγής ήταν μόνο επιστημονικά και όχι διαθεσιμότητας.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύει σήμερα, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, αναφέρει: “Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, μέσα από τα λόγια υπουργού της, έκανε την ντροπή να ντρέπεται για χάρη της. Σε ερώτηση για το ποσοστό των ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν δίστασε να κατηγορήσει τους γιατρούς ότι ευθύνονται για το γεγονός ότι το 80% των θανάτων συνέβη εκτός ΜΕΘ. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν πόσο πολύ στηρίζουν τους … ήρωες της πανδημίας”.

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ

Και προσθέτουν: “Στην προσπάθειά τους να κρύψουν και να αποποιηθούν τις εγκληματικές τους ευθύνες για το ότι άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ επιχειρούν να τις μετακυλήσουν στους υγειονομικούς, στοχοποιώντας τους. Τους υγειονομικούς που με τον καθημερινό αγώνα τους, που δεν λογάριασαν κόπωση, που αναγκάστηκαν να δουλεύουν για δύο για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνική υποδομή και κατόρθωσαν να αποσοβήσουν τα χειρότερα. Τους υγειονομικούς που στη μάχη αυτή νόσησαν κατά εκατοντάδες και δεκάδες διασωληνώθηκαν και έχασαν και τη ζωή τους. Τους υγειονομικούς που από την αρχή ενημέρωσαν για τα προβλήματα και διεκδίκησαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, στα οποία η κυβέρνηση κωφεύει ακόμα και τώρα που το 3ο κύμα είναι προ των πυλών και μάλιστα με γεμάτα νοσοκομεία, με εξαντλημένο και αποδεκατισμένο προσωπικό”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Posted by Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης on Sunday, January 10, 2021

Σε μία πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας ανέφερε ότι κανένας ασθενής δεν έμεινε εκτός ΜΕΘ, την ώρα που στη Β. Ελλάδα οι ΜΕΘ λειτουργούσαν για πάνω από ένα μήνα με 100% πληρότητα. Την ώρα που απλά μετονόμασαν την πλειονότητα των άλλων κλινών ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων σε Covid χωρίς να δημιουργήσουν, παρά ελάχιστες, καινούργιες κλίνες. Την ώρα που δεκάδες ασθενείς παρέμεναν για μέρες διασωληνωμένοι σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ, σε χειρουργεία και χώρους ανάνηψης, ακόμα και σε απλούς θαλάμους, με στελέχωση το υπάρχον προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων χωρίς την αναγκαία εξειδίκευση στην εντατικολογία. Φτάνει πια με τα ψέματα και την υποκρισία!”.

Κάτω: Από διαμαρτυρία νοσοκομειακών στο Ιπποκράτειο

“Δεν θα επιτρέψουμε κανένας συνάδελφος να πληρώσει, για άλλη μια φορά, τα σπασμένα για τις τεράστιες ελλείψεις και την αδυναμία του ΕΣΥ να αντιμερωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη. Η ευθύνη για τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της κυβέρνησης όπως και όλων των προηγούμενων, που άφησαν το ΕΣΥ ανοχύρωτο με τη συνεχή κρατική υποχρηματοδότηση και την τεράστια υποστελέχωση”.

Κάτω: Φωτογραφία από διαμαρτυρία στον Ευαγγελισμό

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις