Από ένα λάθος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην Κρήτη ένας 44χρονος, ο οποίος κατανάλωσε καυστικό υγρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το cretapost.gr, ο άνδρας δήλωσε στους γιατρούς ότι κατανάλωσε δύο μπουκάλια καυστικού υγρού, όμως, οι θεράποντες ιατροί, με βάση τα αποτελέσματα των αξονικών εξετάσεων, πιστεύουν (αυτό συμπέραναν) ότι πρέπει να ήπιε περίπου μισό μπουκάλι καυστικού υγρού.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του νοσοκομείου, «εάν είχε καταναλώσει δύο μπουκάλια η κατάσταση της υγείας του θα ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή ενώ στην περίπτωση του το υγρό έδρασε μετά από τουλάχιστον 12 ώρες έπειτα από την πρώτη αξονική τομογραφία οπότε και υπέστη διάτρηση στομάχου».

Μάλιστα, μετά τη διαπίστωση της διάτρησης στομάχου, ο 44χρονος υπεβλήθη εσπευσμένα, χτες το βράδυ, σε χειρουργική επέμβαση και τραχειοτομή και αμέσως μετά μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία στη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου, καθώς αυτή του Βενιζέλειου νοσοκομείου είναι πλήρης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης (15/11) όταν ο 44χρονος πήγε στο σπίτι της μητέρας του σε περιοχή του Ηρακλείου και της είπε «μαμά ήπια αυτό» ενώ ταυτόχρονα έτεινε προς το μέρος της το μπουκάλι του καυστικού υγρού. Άμεσα οι γονείς του ειδοποίησαν διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι τον μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου αρχικά νοσηλεύθηκε στη Β’ Παθολογική κλινική.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τις πρώτες ώρες της νοσηλείας του η κλινική του εικόνα χαρακτηρίζονταν ως «καλή» αφού το υγρό άργησε αρκετές ώρες να επιδράσει στον οργανισμό του 44χρονου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις