Οκτώ σούπερ τροφές που μειώνουν τη φλεγμονή και πρέπει να καταναλώνονται τακτικά
Η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής , με τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα να προσφέρουν οφέλη για την υγεία μας.

«Τα λεγόμενα "αντιφλεγμονώδη" τρόφιμα περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να μειώσει ή να αποτρέψει τη φλεγμονή». Αν και η φλεγμονή είναι μέρος της φυσιολογικής ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ή επιδείνωση διαταραχών όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος και η αρθρίτιδα. Μελέτες δείχνουν ότι η συμπερίληψη ορισμένων τροφίμων στη διατροφή μπορεί να μειώσει τη συνολική φλεγμονή και να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων, να μειώσει τον κίνδυνο για γνωστική έκπτωση (συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων μνήμης) και να επιβραδύνει την εξέλιξη ασθενειών.
Οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Ε και τα προ- και προβιοτικά είναι οι κύριες χημικές ουσίες που περιέχουν τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, υγιή λίπη και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη από τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα!