Πνιγμός στο φαγητό: Οδηγίες για να μη μετατραπεί το φαγητό σε τραγωδία
Η τραγωδία με το μικρό κορίτσι που πνίγηκε στον Κρήτη τρώγοντας σουβλάκι επαναφέρει το θέμα του πνιγμού κατά τη διάρκεια της κατάποσης φαγητού. Διαβάστε χρήσιμες οδηγίες .

Ο τρόπος προετοιμασίας των τροφίμων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πνιγμού. Για παράδειγμα, ορισμένα τρόφιμα που σερβίρονται ωμά, ολόκληρα ή σε συγκεκριμένα σχήματα ή μεγέθη μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Το κόψιμο των τροφίμων σε μικρότερα κομμάτια και η πολτοποίηση τους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πνιγμού.
Τρόποι για να βοηθήσετε στην πρόληψη του πνιγμού του παιδιού σας
Τρόφιμα και προετοιμασία
- Μαγειρέψτε και προετοιμάστε τα τρόφιμα στο σωστό σχήμα, μέγεθος και υφή.
- Αποφύγετε μικρά, κολλώδη ή σκληρά τρόφιμα που είναι δύσκολο να μασήθούν και να καταποθούν. Επειδή αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στις διακοπές όταν τρώτε έξω, φροντίστε τουλάχιστον να έχετε διαχειριστεί στο πιάτο κάθε μπουκιά πριν την βάλει στο στόμα του το παιδί.
Διαβάστε αναλυτικά στο www.news4health.gr


