Νέα μελέτη «αθωώνει» τα αυγά από την κακή χοληστερόλη και τις καρδιοπάθειες
Νέα δεδομένα για την όσους αγαπούν τα αυγά αλλά κάνουν δεύτερες σκέψεις υπό το φόβο ότι θα τσιμπήσουν οι δείκτες της «κακής» χοληστερόλης.

Είναι γνωστό ότι για πολλά χρόνια, τα αυγά θεωρούνταν ο «συνήθης ύποπτος» όταν αναφερόμασταν σε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και καρδιοπάθειες. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κάποιες μελέτες τα θεωρούν επιβλαβή για την καρδιακή υγεία, άλλες τα αναδεικνύουν ως πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών στοιχείων.
Συγκεκριμένα, μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The American Journal of Clinical Nutrition» έρχεται να προσθέσει νέα δεδομένα που επιβεβαιώνουν πως, τελικά, τα αυγά είναι όντως ωφέλιμα. Η εν λόγω μελέτη εξετάζει τις ξεχωριστές επιδράσεις των κορεσμένων λιπαρών και της χοληστερόλης στα επίπεδα της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL), δηλαδή της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης.
