Μητσοτάκης Frontex: Η επικοινωνία της ελληνικής κυβέρνησης με αξιωματούχους της Ε.Ε. είναι διαρκείς ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει την επικοινωνία που είχε με Τ.Ερντογάν για το συριακό.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

O ένας μετά τον άλλον, ευρωπαίοι αξιωματούχοι παίρνουν θέση υπέρ της παροχής στήριξης και βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου να προφυλαχθούν τα ελληνικά σύνορα και εν τέλει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Υπενθυμίζεται ότι στον Έβρο συγκεντρώνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή εισόδου νεών ροών.

Μεταξύ των πολιτικών που δημόσια τοποθετήθηκαν τις τελευταίες ώρες είναι και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς. Ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με τους πρόσφυγες.

Την αγανάκτησή τους στις ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εξέφραζαν απόψε τα αυστριακά κοινοβουλευτικά κόμματα, με τον εκπρόσωπο ευρωπαϊκών θεμάτων των συγκυβερνώντων Πράσινων, Μισέλ Ραϊμόν να τονίζει ότι "η ΕΕ δεν επιτρέπεται να αφήσει να εκβιάζεται από την Τουρκία", και την ευρωβουλευτή του ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) Κλαούντια Γκαμόν να ζητά ένα επαρκή κοινοτικό προϋπολογισμό για κυρίαρχους συνοριακούς ελέγχους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις