«Δεν μπορούμε να πάμε στο μέλλον, στο 2040 ή στο 2050 με εργαλεία του ’80», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, όπως υποστήριξε, αφενός προστατεύει και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο και αφετέρου περιλαμβάνει πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων.

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στoν ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ανέφερε ότι το νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να ορίσει, εφόσον το θέλει, με διαφορετικό τρόπο την εργασία του, για να υπάρχει ισορροπία με την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

Συμπλήρωσε δε, ότι θεσμοθετεί νέες άδειες, όπως άδεια πατρότητας, ενώ αντιμετωπίζει, όπως είπε, «τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, που όπως όλοι ξέρουμε έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πλέον τηλεργασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες, έχουμε ίντερνετ».

Παράλληλα τόνισε ότι τίποτε από όλα αυτά που λέει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Έχουν επέλθει καταιγιστικές αλλαγές στην αγορά εργασίας. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του και η όποια άρνησή του, προφανώς, θα είναι και από τους λόγους για τους οποίους θα απαγορεύεται η απόλυση. Το λέω αυτό για να τελειώνουμε με διάφορα fake news που κυκλοφορούν. Το νομοσχέδιο διευρύνει και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει απόλυση.

Έχει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα το αγκαλιάσουν. Αντιμετωπίζει, βεβαίως, και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας όπως: αδήλωτη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες κλπ. Υπάρχει γι’ αυτό το νέο εργαλείο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, στην οποία θα καταγράφονται οι ώρες τις οποίες δουλεύει ο εργαζόμενος. Κανένας δεν θα μπορεί να τον κλέψει, κανένας δεν θα μπορεί να τον κοροϊδέψει. Και προφανώς θα υπάρχουν και έλεγχοι ως προς αυτά τα νέα εργαλεία που εισάγουμε κάνοντας χρήση και των σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για εμβολιασμούς στα νησιά

Καθώς περιμένουμε περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο, είπε η κ. Πελώνη και καθώς έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες από 30 και άνω, «κρίθηκε ότι τώρα ήταν η στιγμή να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στα 19 νησιά που απομένουν. Θυμίζω ότι εν μέσω του Χειμώνα και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε 32 μικρότερα νησιά.

Ολοκληρώνονται μέχρι τέλος Μαΐου σε 36 ακόμη νησιά. Μιλάμε για τα 19 μεγαλύτερα νησιά, όπου θα ανοίξουν σύντομα οι εμβολιασμοί για τους άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο, για να πάμε πιο γρήγορα, να θωρακιστούν τα νησιά μας, να είναι ασφαλή. Προφανώς, αυτό προσθέτει ένα θετικό πρόσημο και στο τουριστικό brand χώρας».

Επεσήμανε ωστόσο ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε όλα βρίσκει καθυστερήσεις και προβλήματα. «Δεν αναγνωρίζει μία επιχείρηση που λαμβάνει χώρα με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πολίτη, την οποία εξυμνούν και ξένα Μέσα και ξένοι ηγέτες. Σας θυμίζω την επισήμανση του κ. Σάντσεθ, που ήταν τη Δευτέρα στην Αθήνα, για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση ‘Ελευθερία’», ανέφερε.

Σημαντική παρέμβαση δημόσιας Υγείας τα self tests

Τα ανοίγματα, υπογράμμισε η κ. Πελώνη, «γίνονται σταδιακά και με μεγάλη προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε. Υπάρχει μία αισιοδοξία, η οποία είναι λογική μετά από τόσους μήνες περιορισμών».
Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα. «Η κυβέρνηση πάντα αξιολογεί, σε συνεργασία και με τους επιστήμονες, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Γίνονται πάρα πολλά τεστ κάθε μέρα, καθώς και self tests.

Επομένως, είπε «είναι λογικό να αυξάνουν και τα κρούσματα που καταγράφονται», προσθέτοντας ότι «τα self test είναι μια σημαντική παρέμβαση δημόσιας υγείας για τη μείωση διασποράς του ιού. Γιατί κάθε κρούσμα που εντοπίζεται και επιβεβαιώνεται, απομονώνεται, ακολουθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».

Για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε και το έγκλημα στα Γλυκά νερά, αναφέροντας ότι «Η συγκεκριμένη περίπτωση του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, η αγριότητα του προφανώς, μας σοκάρει όλους. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια. Η Αστυνομία, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν εξ αρχής.

Υπάρχουν δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν αυτή την υπόθεση, αυτή τη στιγμή και οι δράστες έχουν επικηρυχθεί. Είναι άμεση προτεραιότητα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι Αρχές, η Αστυνομία θα κάνουν τη δουλειά τους – επιχειρησιακά- και θα συλληφθούν οι δράστες». Επεσήμανε επίσης ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

«Τέτοιου είδους εγκλήματα προκαλούν σοκ και είναι σπάνια στη χώρα μας. Σε σχέση με τις ποινές, υπάρχει σε επεξεργασία από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα μια σειρά προτάσεων. Αναμένουμε, λοιπόν, τις εισηγήσεις της Επιτροπής για την αυστηροποίηση των ποινών -και όχι μόνο- και πιστεύω πως θα τις έχουμε μέσα στις επόμενες μέρες», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις