Μαρία Σαράποβα: Μια σοκαριστική απόφαση φαίνεται πως πήρε η μεγάλη ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα που μετάπέντε τίτλους Grand Slam, 36 τίτλους WTA αποφάσισε να δώσει τίτλους τέλους στο αγαπημένο της άθλημα.: «Πώς να αφήσεις πίσω τη μοναδική ζωή που έχεις γνωρίσει; Πώς να φύγει από τα κορτ που έκανες προπόνηση από τότε που ήσουν μικρό κοριτσάκι, το σπορ που αγαπάς, που σου έφερε δάκρυα και απίστευτες χαρές, ένα σπορ στο οποίο βρήκες μία οικογένεια, μαζί με τους θαυμαστές που σε ακολουθούν περισσότερο από 28 χρόνια; Με αυτό το βαθιά συναισθηματικό κείμενο στο περιοδικό Vanity Fair η Μαρία Σαράποβα αποχαιρετά τοεπαγγελματικό τένις , βυθίζοντας στη θλίψη τους φαν της.

«Κοιτάζοντας πίσω, συνειδητοποιώ ότι το τένις ήταν το βουνό μου». Το μονοπάτι μου ήταν γεμάτο με κοιλάδες και παρακάμψεις, αλλά η θέα από την κορυφή ήταν απίστευτη.Έπειτα από 28 χρόνια και 5 Γκραν Σλαμ, όμως, είμαι έτοιμη να ανέβω ένα άλλο βουνό -να διαγωνιστώ σε ένα διαφορετικό τερέν… Το τένις μού έδειξε τον κόσμο -και μου έδειξε για τι ήμουν γεννημένη. Ο,τι κι αν επιλέξω ως το νέο κεφάλαιο, το νέο βουνό μου, θα συνεχίσω να πιέζω, να σκαρφαλώνω, να μεγαλώνω»,ανέφερε η ασημένια Ολυμπιονίκης του 2012.Τελευταία της εμφάνιση σε Γκραν Σλαμ ήταν στο πρόσφατο Αυστραλιανό Open όπου παρότι συμμετείχε με wild card, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Ντόνα Βέκιτς.».

Η καριέρα της Σαράποβα είχε πάρει την κάτω βόλτα μετά τη 15μηνη τιμωρία της για ντόπινγκ λόγω της χρήσης μελδόνιου και ουσιαστικά επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που όλοι ήξεραν από καιρό.