Taste Atlas: Αυτά είναι τα 25 πιάτα που ορίζουν την ελληνική γαστρονομική ταυτότητα
Τα 25 φαγητά που «αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα, την παράδοση και την ποικιλία των γεύσεων που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα».

H Ελλάδα δεν φημίζεται μόνο για τις ομορφιές της, αλλά και για τις μοναδικές της γεύσεις. Το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας στη χώρα, προσφέροντας αυθεντικές γεύσεις που συνοδεύονται από εντυπωσιακά τοπία και πλούσια πολιτισμική ταυτότητα.
Για τον λόγο αυτό ο παγκοσμίου φήμης γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas συγκέντρωσε μια λίστα με τα ελληνικά πιάτα που ξεχώρισε και τα οποία αποτυπώνουν τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας που βασίζεται σε αγνά υλικά, την παράδοση αλλά και την αυθεντικότητα που αντέχει στον χρόνο. Πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κάθε λάτρεις της αυθεντικής γεύσης που σέβεται τον εαυτό του!
Μάλιστα το Taste Atlas τα ταξινόμησε και ανά κατηγορία. Ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά, street food, παραδοσιακά -«μαμαδίστικα» και φυσικά γλυκά. Έχει επίσης συμπεριλάβει και πιάτα που είναι λιγότερο δημοφιλή και ίσως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν την φήμη που τους αναλογεί.
Από το ζουμερό σουβλάκι μέχρι τον πλούσιο μουσακά και από τη δροσερή χωριάτικη σαλάτα έως τα μυρωδάτα γεμιστά, οι 25 κορυφαίες ελληνικές γεύσεις που αναδεικνύει το TasteAtlas αποτελούν μια ωδή στη γαστρονομική μας ταυτότητα.
«Η ελληνική κουζίνα είναι βαθιά συνδεδεμένη με τα τοπικά έθιμα και τον ρυθμό των εποχών – το καλοκαίρι φέρνει χαλαρές συγκεντρώσεις με λιχουδιές στα κάρβουνα και φρέσκες σαλάτες κάτω από λαμπερά ηλιοβασιλέματα, ενώ ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από χορταστικά μαγειρευτά και ψημένα στο φούρνο γεύματα που μοιράζονται σε ζεστά, φιλόξενα σπίτια .
Αυτό που κάνει την ελληνική κουζίνα μοναδική είναι η απλότητα και η αυθεντικότητά της. Τα γεύματα συχνά αναδεικνύουν μερικά υψηλής ποιότητας, φρέσκα συστατικά που προετοιμάζονται με απλούς τρόπους.
Συστατικά όπως το ελαιόλαδο, τα βότανα, τα θαλασσινά, τα φρέσκα λαχανικά και τα τοπικά παραγόμενα τυριά όχι μόνο εμπλουτίζουν τις γεύσεις, αλλά και αντανακλούν τα ποικίλα τοπία και κλίματα της Ελλάδας».
Τα 25 ελληνικά φαγητά που προτείνει το Taste Atlas
- Σαγανάκι
- Κεφτεδάκια
- Φάβα
- Χόρτα
- Ντολμάδες
- Ντάκος
- Χωριάτικη
- Καλαμαράκια
- Μύδια
- Γύρος
- Σουβλάκι
- Σπανακόπιτα
- Κουλούρι
- Γεμιστά
- Μουσακά
- Φασολάκια
- Μπριάμ
- Στιφάδο
- Μπουγάτσα
- Λουκουμάδες
- Μελομακάρονα
- Τσουρέκι
- Βασιλόπιτα
- Δίπλες
- Κουραμπιέδες
Δείτε την ανάρτηση: