Τι σημαίνει για την Ευρώπη το τέλος 2€ ανά δέμα από πλατφόρμες όπως η Temu και η Shein
Το τέλος θα χρηματοδοτεί εντατικότερους ελέγχους στα τελωνεία ώστε να εντοπίζονται επικίνδυνα προϊόντα και απομιμήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επιβολή τέλους 2 ευρώ σε κάθε μικροδέμα αξίας κάτω των €150 που καταφθάνει από διαδικτυακές πλατφόρμες εκτός ΕΕ όπως η Temu και η Shein. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί ο κατακλυσμός φθηνών εισαγόμενων πακέτων, να ενισχυθούν οι τελωνειακοί έλεγχοι και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα. Τι σημαίνει όμως αυτό το μέτρο για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και την αγορά;
Βασικοί άξονες του μέτρου
- Έλεγχοι και ασφάλεια: Το τέλος θα χρηματοδοτεί εντατικότερους ελέγχους στα τελωνεία (4,6 δισ. δέματα το 2022, 90% από Κίνα)ώστε να εντοπίζονται επικίνδυνα προϊόντα και απομιμήσεις.
- Έσοδα: Μέρος των εισπράξεων θα κατευθύνεται στον προϋπολογισμό της ΕΕ
- Θεμιτός ανταγωνισμός: Μείωση του πλεονεκτήματος που είχαν οι πλατφόρμες εκτός ΕΕ, οι οποίες έως τώρα πουλούσαν χωρίς δασμούς σε «τιμές χώμα».
Γεωοικονομικό πλαίσιο και ΗΠΑ
Το μέτρο έρχεται σε συγκυρία εμπορικής έντασης με την Κίνα: οι ΗΠΑ κατάργησαν την ατέλεια των 800 δολαρίων και επέβαλαν δασμούς-σοκ στα φθηνά πακέτα από την Κίνα (π.χ. 100 δολάρια ανά δέμα) Αυτό πυροδότησε φόβους ότι προϊόντα που δεν θα πωλούνται πια στην Αμερική θα στραφούν μαζικά προς την Ευρώπη.
Η Ευρώπη αποφεύγει τη ρητορική του «εμπορικού πολέμου», όμως με το τέλος των €2 δείχνει μια πιο σθεναρή στάση απέναντι στο κύμα των κινεζικών εξαγωγών.
Γαλλική πρωτοβουλία και ευρωπαϊκή ενότητα
Η Γαλλία ζητά εφαρμογή του τέλους άμεσα, ως γέφυρα μέχρι την κατάργηση του ορίου των €150 το 2028. Το Παρίσι τονίζει ότι κάθε δέμα πρέπει να συμβάλλει στη χρηματοδότηση καλύτερων ελέγχων , για την ασφάλεια των πολιτών, την πάταξη απομιμήσεων και την αύξηση των εσόδων.
Κλειδί είναι η πανευρωπαϊκή εφαρμογή: λόγω τελωνειακής ένωσης, το μέτρο πρέπει να υιοθετηθεί συλλογικά για να μην παρακαμφθεί μέσω κάποιας χώρας.
Δασμολογικό εμπόδιο ή αναγκαία ρύθμιση;
Άλλοι το χαρακτηρίζουν αναγκαίο τίμημα, άλλοι νέο εμπόδιο στο εμπόριο. Μένει να φανεί αν πρόκειται για εύλογη ρύθμιση ή αφορμή νέων εντάσεων.