Το τεράστιο λάθος που κάνουμε όλοι όταν βάζουμε το γάλα στο ψυγείο - Ο κίνδυνος που «παραμονεύει»
Η πόρτα του ψυγείου μπορεί να μοιάζει βολικό μέρος για την αποθήκευση των προϊόντων, όμως, δεν είναι ασφαλής για όλα τα τρόφιμα.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε συνήθως μετά από μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς είναι η τακτοποίηση των τροφίμων στον χώρο μας. Η διαδικασία μπορεί να μοιάζει απλή, όμως όταν πρόκειται για τα τρόφιμα στο ψυγείο, το καθετί έχει τη σημασία του. Από τα ράφια μέχρι τα συρτάρια και την πόρτα, το πού θα τοποθετήσουμε τα πράγματα στο ψυγείο είναι σημαντικό για την ασφάλεια των τροφίμων και τη δική μας υγεία.
Όταν αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο, είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε υπόψη ότι η θερμοκρασία των ραφιών και των συρταριών τείνει να παραμένει σταθερή, ενώ η πόρτα είναι πιο ευαίσθητη στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
Η πόρτα του ψυγείου μπορεί να μοιάζει βολικό μέρος για την αποθήκευση των προϊόντων, όμως, δεν είναι ασφαλής για όλα τα τρόφιμα.
Για παράδειγμα οι περισσότεροι συνηθίζουμε να αποθηκεύουμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου. Μια επιλογή που στην πραγματικότητα είναι λάθος και θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας.
Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου (κάτι που συμβαίνει δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα), η πόρτα είναι η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλη από την αλλαγή θερμοκρασίας. Επίσης, η πόρτα του ψυγείου χρειάζεται και περισσότερη ώρα να επανέλθει στην σωστή θερμοκρασία. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή, αυτή η αυξομείωση στην θερμοκρασία θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του γάλακτος.
Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να αποθηκεύετε το γάλα στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου οι θερμοκρασίες είναι οι πιο χαμηλές.
Ωστόσο στην πόρτα μπορούμε να να αποθηκεύουμε προϊόντα που μπορούν αντέξουν τις εναλλαγές της θερμοκρασίας, όπως είναι τα dressing για σαλάτες ή αναψυκτικά.