Κυβερνητικούς τριγμούς στην Αλβανία προκάλεσε η δολοφονία του 25χρονου Κλοντιά Ράσα από αστυνομικά πυρά. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σάντερ Λεσάι υπέβαλλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τις εικόνες χάους που επικρατούν στην Αλβανία αλλά και για τη δολοφονία του 25χρονου.

Η παραίτηση του Λεσάι είχε ζητηθεί επιτακτικά από τους διαδηλωτές στα Τίρανα τις τελευταίες δύο ημέρες και η επιλογή αυτή φάνταζε μονόδρομος για την αλβανική κυβέρνηση η οποία θέλει να κάμψει τις αντιδράσεις, την ώρα μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία.

Η παραίτηση θα ενεργοποιηθεί μόλις ο Ράμα επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι.

Η Αλβανία «βράζει»

Υπενθυμίζεται ότι ένα κύμα οργής έχει ξεσπάσει στη γειτονική Αλβανία έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία του 25χρονου. Εκατοντάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το κτίριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα, ζητώντας την παραίτηση του Υπουργού, Σάντερ Λεσάι . Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι «η αστυνομία πυροβολεί». Το εξαγριωμένο πλήθος επιχείρησε να εισβάλλει στο κτίριο, ωστόσο απετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Οι διαδηλωτές ξέσπασαν καίγοντας και σπάζοντας περιπολικά ενώ έβαλαν φωτιά σε στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις