Ζυμωμένες τροφές: Γιατί η κατανάλωσή ξινού λάχανου βοηθά την υγεία του εντέρου σου
Τα ζυμωμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε ωφέλιμα μικρόβια και μπορεί να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία,

Για δεκαετίες η ζύμωση χρησιμοποιήθηκε για τη διατήρηση των τροφίμων, την ενίσχυση της διάρκειας ζωής και τη βελτίωση της γεύσης. Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία των ζυμωμένων τροφίμων.
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση ορίζονται γενικά ως «τρόφιμα ή ποτά που παράγονται μέσω ελεγχόμενης μικροβιακής ανάπτυξης και η μετατροπή των συστατικών τροφίμων μέσω ενζυμικής δράσης». Αυτό μπορεί να είναι ένα λάχανο τουρσί ή το ξινό λάχανο, το κεφίρ γιαουρτιού, ψωμί προζύμι και μερικές πίκλες (μόνο οι ζυμωμένοι με λάκτο).
Τα ζυμωμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε ωφέλιμα μικρόβια και χρήσιμους μεταβολίτες (ουσίες που παράγονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης από βακτήρια και είναι καλές για ένα υγιές έντερο).
Διάβασε περισσότερα για τα οφέλη του ξινολάχανου!