Ένας διαφορετικός τρόπος για να πετύχετε τέλεια αυγά ποσέ
Ένα γνωστό... τέχνασμα είναι να προσθέσετε μια δόση ξύδι στο τηγάνι πριν σπάσετε απαλά το αυγό, αλλά μία μάγειρας ισχυρίζεται ότι αυτό είναι εντελώς περιττό.

Θέλετε να φτιάχνετε τα τέλεια αυγά ποσέ αλλά «παλεύετε» κάθε φορά να πετύχετε τη σωστή θερμοκρασία και το σωστό χρόνο; Σας μοιάζει δύσκολη η τεχνική για το... ιερό δισκοπότηρο του πρωινού του Σαββατοκύριακου;
Ένα γνωστό... τέχνασμα είναι να προσθέσετε μια δόση ξύδι στο τηγάνι πριν σπάσετε απαλά το αυγό, αλλά μία μάγειρας ισχυρίζεται ότι αυτό είναι εντελώς περιττό. Η Ντάνα Ρεμπέκα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε την έξυπνη μέθοδο της μαμάς της, η οποία απαιτεί μηδέν ξύδι και - όσο κι αν ακούγεται απίστευτο - ούτε καν τηγάνι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας απλός φούρνος μικροκυμάτων και ένα μικρό μπολ.
Σύμφωνα με την Ντάνα Ρεμπέκα, αυτή η αβίαστη τεχνική εγγυάται ένα «τέλειο αυγό ποσέ» κάθε φορά. Απλά σπάστε ένα αυγό στο μπολ, προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει τον κρόκο και, στη συνέχεια, βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων. Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων σας, οπότε προετοιμαστείτε για λίγη δοκιμή και κάποιες αστοχίες στην αρχή μέχρι να βρείτε το ιδανικό σημείο. Η μητέρα της υπολογίζει ότι το κομβικό χρονικό όριο είναι συνήθως μεταξύ 36 και 45 δευτερολέπτων - με τον δικό της μαγικό αριθμό να είναι ακριβώς 44 δευτερόλεπτα, αναφέρει η Express.
Τα σχόλια στα social ήταν δεκάδες για το μαγειρικό «κόλπο». Κάποιος χρήστης μάλιστα το χαρακτήρισε ως «game-changer» για να πετύχεις τα αυγά στην τελειότητα! Ένα άλλο σχόλιο ξεχώρισε και άρεσε στους λάτρεις των αυγών: «Τέλεια! Όχι άλλο βρώμικο τηγάνι για ένα αυγό». Ένας άλλος ενθουσιασμένος καλοφαγάς μοιράστηκε: «OMG!!! Δούλεψε! Σας ευχαριστώ!». Και ακόμη ένας άλλος συνέχισε με την έμπειρη σοφία του: «Το κάνω αυτό εδώ και πολύ καιρό και είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω για να πετυχαίνω ένα αυγό ποσέ κάθε φορά σωστά».