Εθνική Ιταλίας: Οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του Τζενάρο Γκατούζο
Ποιοι είναι οι πιθανοί προπονητές για να αναλάβουν τον πάγκο της Ιταλίας, μετά τον αποκλεισμό της για τρίτο συνεχόμενο Μουντιάλ.
Η Εθνική Ιταλίας δεν κατάφερε να πάρει για τρίτη συνεχόμενη φορά το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον αποκλεισμό από την Βοσνία - Ερζεβοβίνη.
Πλέον, οι ιθύνοντες της «Σκουάντρα Ατζούρα» βρίσκονται στην γνώριμη θέση να αναζητούν προπονητή, αφού ο Τζενάρο Γκατούζο βρίσκεται κοντά στην έξοδο.
Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, τα φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο Αντόνιο Κόντε.
Η ιταλική ιστοσελίδα στο δημοσίευμά της εμπλέκει και το όνομα του Πεπ Γκουαρδιόλα, του οποίου το συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτυ εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι.
Τα +/- των Μαντσίνι και Κόντε
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι το 2023 αποχώρησε όχι με τον καλύτερο τρόπο από την Εθνική για χάρη της Εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η διαμάχη αυτή έχει λυθεί πλέον.
Το βασικότερο πλεονέκτημα για να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία είναι ότι μπορεί να αποδευσμευτεί εύκολα από την Αλ - Σαντ. Στην αντίπερα όχθη ο Κόντε δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Νάπολι. Βέβαια, οι σχέσεις του Ιταλού με τον ιδιοκτήτη των «Παρτενοπέι» θα μπορούσε να είναι η αφορμή για το διαζύγιο.
Η Ιταλική Ομοσπονδία πάντως σκοπεύει μέχρι τα φιλικά του Ιουνίου να έχει προπονητή και όχι υπηρεσιακό γιατί τον Σεπτέμβριο ακολουθούν τα παιχνίδια του Nations League.