Νόστιμη γραβιερόπιτα της τεμπέλας
Πανεύκολη και νόστιμη γραβιερόπιτα της τεμπέλας, χωρίς φύλλο, ιδανική για γρήγορο φαγητό ή μεζεδάκι!

Η γραβιερόπιτα της τεμπέλας είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν κάτι γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό χωρίς φύλλο και κόπο. Με βασικά υλικά όπως γραβιέρα, φέτα, γιαούρτι, αυγά και αλεύρι, φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά και ψήνεται στον φούρνο μέχρι να ροδίσει. Ο χυλός θυμίζει ζύμη κέικ, αλλά το αποτέλεσμα είναι μια αλμυρή, αφράτη πίτα που μπορείς να απολαύσεις ζεστή ή και κρύα. Ιδανική για πρωινό, συνοδευτικό ή ελαφρύ βραδινό. Αν θέλεις, πρόσθεσε μπέικον ή μυρωδικά για έξτρα γεύση. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!
Υλικά
- 300 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
- 200 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν δεν χρησιμοποιήσεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο βούτυρο ή λάδι για το ταψί
Προαιρετικά (για έξτρα γεύση)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον (προτηγανισμένο)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις τη γραβιέρα, τη φέτα, το πιπέρι και τα έξτρα υλικά αν βάλεις.
- Ρίχνεις το αλεύρι και το μπέικιν (αν χρειάζεται) και ανακατεύεις καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός.
- Αδειάζεις το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί (περίπου 30x20 εκ. ή πυρέξ).
- Ψήνεις για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- Αφήνεις 10 λεπτά να «σταθεί» πριν κόψεις.