Κρίσεις πυροσβεστική 2020:«Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προάγει σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον αρχιπύραρχο, διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής -τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής- κατά την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά τη συγκεκριμένη προαγωγή, για την τότε δημαγωγική και υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη, πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι». Σχολιάζει ότι κατά τα λοιπά, οδηγός για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν κατά κύριο λόγο «η παράγκα, η αναξιοκρατία και ο κομματισμός».

«Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα "δεξιός να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι" προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών και στην προαγωγή των αρεστών», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «βαφτιστήρια υπουργών, πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ πήραν επιτέλους αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν, πήραν προαγωγή σε βάρος άριστων συναδέλφων τους». «Καλωσορίσατε λοιπόν όχι στο επιτελικό κράτος. Καλωσορίσατε στο επιτελικό κράτος της Δεξιάς», καταλήγει.

Κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιοι προήχθησαν, ποιοι τερματίσθηκαν

Στο βαθμό του αντιστράτηγου προήχθησαν οι υποστράτηγοι Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος (τέως διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής) και Αλέξιος Ράπανος, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα Υπαρχηγού και Επιτελάρχη του ΠΣ αντίστοιχα.Ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους κρίθηκαν οι αντιστράτηγοι Αναστάσιος Σωτήρχος και Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, καθώς και οι υποστράτηγοι Διονύσιος Κουτσούκος, Αχιλλέας Τζουβάρας και Νικόλαος Σπαής. Στο βαθμό του υποστράτηγου το Συμβούλιο προήγαγε τους αρχιπυράρχους: Χαράλαμπο Χιώνη, Μάριο Αποστολίδη, Σπυρίδωνα Πέτρου, Κωνσταντίνο Παχίδη, Εμμανουήλ Δαμουλάκη, Χρήστο Λάμπρη και Ιωάννη Σταμούλη.

Ως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε επίσης τους:

1. Αρχιπυράρχους: Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, Θεόδωρο Λαρέζο, Ανδρέα Παπαζαχαρία, Θωμά Ρίζο, Νικόλαο Λαγουδάκη, Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, Ευάγγελο Παλιό, Ιωάννη Καραμαλίκη, Χρήστο Σπαθούλα και Ανδρέα Ρίζο.

2. Πυράρχους: Γεώργιο Παπαπολύκαρπο, Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη , Αντώνιο Σπανό, Αναστάσιο Μανιάτη, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Χαράλαμπο Πόζογλου, Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, Βασίλειο Αλεξόπουλο, Γεώργιο Ρούτσια, Γεώργιο Λεονταρίδη, Γεώργιο Οικονόμου, Κωνσταντίνο Φράγκο, Ευθύμιο Δρόσο και Κωνσταντίνο Κατσαριώτη.

Οι κρίσεις ολοκληρώθηκαν με την προαγωγή 24 πυράρχων στο βαθμό του αντιπυράρχου και 52 αντιπυράρχων στο βαθμό του πύραρχου, ενώ έγιναν και οι τοποθετήσεις των συντονιστών και των άλλων επικεφαλής υπηρεσιών, οπότε ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η νέα δομή του Π.Σ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις