Κεντρική επιτροπήΣΥΡΙΖΑ: Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναφερθεί στα τρία σημεία που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αυτό το διήμερο, τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί σχετικά με τη διαχείριση των θεσμών, τη διεύρυνση του κόμματος και το όνομα.

Συγκεκριμένα, όσο αφορά στη διαχείριση των θεσμών, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί σχετικά με τον τρόπο που μια αριστερή κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίζει ζητήματα θεσμών, δίνοντας επί της ουσίας απάντησηστη διαφωνία που προέκυψε χθες ανάμεσα στον τέως πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση και τον τέως αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη για τα όσα συνέβησαν το 2016 με το διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες. Για το δεύτερο θέμα που αφορά στη διεύρυνση του κόμματος, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί από την οπτική της δημιουργίας ενός ευρέως μετώπου που ξεκινά από τους 53 και τελειώνει στους προεδρικούς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει έμφαση στην ανάγκη ουσιαστικής διεύρυνσης, στις πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο κόμμακαι στην ένταξη νέων στελεχών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (isyriza).Το τρίτο σημείο είναι το όνομα, ζήτημα στο οποίο θεωρείται ως πλέον πιθανή εξέλιξη η παραπομπή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται ναεπιμείνει δηλαδή, στις θέσεις που κατέθεσε εισηγητικά, παρά την επί αυτών των θεμάτων παράτην όποια εσωκομματική γκρίνια που αναπτύχθηκε. Οπως πάντως διαφαίνεται, υπάρχει πεδίο σύνθεσης στην κεντρική επιτροπή και αναμένεται αυτό να εκφραστεί με την έγκριση των εισηγήσεων με ευρύτατη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις