Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχηθήκαμε στο νέο υφυπουργό Αθλητισμού καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, τονίζοντας ότι προσβλέπουμε σε μια συστηματική και εποικοδομητική συνεργασία για το καλό του Ποδοσφαίρου.

Έγινε ένας ανοικτός διάλογος, με άξονα την υγιή ανταγωνιστικότητα, έτσι ώστε το νέο Πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε νέες βάσεις, προκειμένου να περιοριστούν, αν όχι να εξαφανιστούν μέσα από ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο και ελεγκτικό μηχανισμό, τα φαινόμενα αποχώρησης ομάδων από το Πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Επίσης, συζητήσαμε για την κατάσταση των γηπέδων και τη διαδικασία ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το Α και το Ω για τα γήπεδα είναι να διασφαλίζεται η ασφάλεια, όσων βρίσκονται στα γήπεδα, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, αλλά και όσοι εμπλέκονται με τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. Η Super League επιθυμεί τη συνεργασία με όλους τους φορείς, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήσαμε και το θέμα της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έτσι ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά βίας, μέσα από τον έλεγχο των φιλάθλων που πάνε στα γήπεδα.

Συζητήσαμε παράλληλα και το ζήτημα της αστυνόμευσης των γηπέδων, σε συνέχεια δηλώσεων του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση. Είναι γνωστό ότι αποτελεί πάγια θέση της Super League οι ίδιες οι ΠΑΕ να αναλαμβάνουν την τήρηση των μέτρων ασφαλείας μέσα στα γήπεδα , αλλά πρέπει μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο να αποσαφηνίζονται με ακρίβεια η λειτουργία και οι υποχρεώσεις των υπαλλήλων ασφαλείας (security), όπου θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στους υπαλλήλους ασφαλείας αφενός να προβαίνουν στον έλεγχο των φιλάθλων και αφετέρου να εφαρμόζουν τα μέτρα ασφαλείας και να μπορούν να συνεργάζονται με την Αστυνομία, πάντα με σεβασμό στους Νόμους της Πολιτείας.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω ότι παρακρατείται 10% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, δηλαδή τουλάχιστον 4 εκ. ευρώ μόνο από την Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση, ενώ σημαντικά ποσά αποδίδονται στην Αστυνομία και το Κράτος από τις πωλήσεις εισιτηρίων. Με απλά λόγια, η Super League δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο με τα έξοδα αστυνόμευσης των γηπέδων, αλλά αντίθετα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με σημαντικά ποσά.

Παρουσιάσαμε επίσης στον υφυπουργό Αθλητισμού τις σκέψεις μας και το στρατηγικό σχεδιασμό για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος και τονίσαμε τη σημασία της συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων, της Πολιτείας, της ΕΠΟ και της SuperLeague, πάντα με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων και όχι τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας, θα ενημερώσουμε λεπτομερώς όλες τις ΠΑΕ, έτσι ώστε όλοι να έχουν μια σαφή εικόνα των προθέσεων του υφυπουργού Αθλητισμού, πάντοτε με στόχο να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις