Η απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθεί στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων το ΟΑΚΑ, ανοίγει "μέτωπο" με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απειλεί για προσφυγή σε δικαστήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να προασπίσει τα δικαιώματά της επί του χώρου.

Η ανακοίνωση

"Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία καταγράφει τις ανάγκες του Ελληνικού αθλητισμού και υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, απαιτεί κατ’ αρχάς άμεση ενημέρωση από την Πολιτεία περί του θέματος.

Η έκταση του ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ και ως εκ τούτου στον Ελληνικό αθλητισμό. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παράνομη απόφασή της, για ένταξή του ΟΑΚΑ στην εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ, με σκοπό την πώλησή του ή την μακροχρόνια μίσθωσή του χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη, τότε η ΕΟΕ θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προσφύγει με όλα τα ένδικα μέσα στην Ελληνική δικαιοσύνη καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Ελλάδα έχει εγγυηθεί και δεσμευθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την αυτονομία του Ελληνικού αθλητισμού".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις