Τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, ξεκίνησαν οι επίσημες ιστιοδρομίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκαφών Κλάσης J24 (www.j24worlds2018.it). Ο αγώνας διοργανώνεται στη βόρεια πλευρά της λίμνης Γκάρντα (Lago Di Garda) της Ιταλίας, στη Riva Del Garda μεταξύ 25 με 31 Αυγούστου με τη συμμετοχή 98 πληρωμάτων από όλο τον κόσμο. Οικοδεσπότης της διοργάνωσης είναι ο όμιλος Fraglia Della Vela Riva σε συνεργασία με την Ιταλική και Διεθνή Κλάση Σκαφών J24 και την Ιταλική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Για πρώτη φορά στα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, 4 Ελληνικές ομάδες συμμετείχαν στον αγώνα, τα οποία πέρασαν επιτυχώς τις καταμετρήσεις τις προηγούμενες ημέρες και συμμετείχαν στον αγώνα εξάσκησης (practice race) στις 26 Αυγούστου.

Οι Ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν ήταν η ομάδα ΑΝΑΣΣΑ του Ι. Ο. Ηρακλείου με κυβερνήτη το Ν. Καπνίση και πλήρωμα τους Ν. Βερβελάκη, Ε. Παπαδοβασιλάκη,, Μ. Σουρλίγγας, Ε. Συγγελάκη, και Ν. Σπίγγο, η ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ με κυβερνήτη τον Α. Ταγαρόπουλο και πλήρωμα τους Π. Αϊδινίδη, Δ. Κόκκορη, Ν. Μαύρο, και Γ. Φάκα, η ομάδα του JMANIA του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου με κυβερνήτη τον Γ. Παναγιωτίδη και πλήρωμα τους Ο. Βέργου, Χ. Κυφίδη, Κ. Σκοτίδα, και Κ. Τριδημα, και η ομάδα του MINOAN SPIRIT του Ν.Ο.Γαζίου Κρήτης με κυβερνήτη τον Α. Παλλήκαρη και πλήρωμα τους Ε. Ατζολετάκη, Σ. Θεόχαρη, Ν. Καρυωτάκη και Ν. Πετρουλάκη.

Τόσο η συμμετοχή ρεκόρ στο σύνολο των σκαφών όσο και η συμμετοχή ρεκόρ των Ελληνικών σκαφών αναδεικνύει τη διαχρονική αξία της κλάσης σκαφών J24 και προμηνύει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πάτρα το 2019.

Για ακόμα μία φορά και για όλο το έτος του 2018, η Διοίκηση και τα μέλη της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις