ΠΑΟΚ Ξάνθη υποβιβασμός: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος συναντήθηκε την Πέμπτη (6/2) στην Νιόν με τον ομόλογο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, όπως ήταν προγραμματισμένο και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επανέλαβε την πρόθεσή του –όπως είχε εκδηλώσει αρχικά και στη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη– να επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκειατης συνάντησης ο Αλεκσάντερ Τσεφέρινεξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρείο της ΕΠΟ και τονίστηκε από την πλευρά της UEFA, ότι δεν προτίθεται ν' αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν.

Αν αυτό ισχύσει, σημαίνει ότι ΠΑΟΚκαιΞάνθηθα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για βαρείες παραβάσεις όπως αυτός της πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν, θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της UEFA, ο Ευάγγελος Γραμμένος συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη τηςευρωπαϊκή ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις