Μάνστεστερ Σίτι:Άμεση ήταν η αντίδραση του αγγλικού συλλόγου, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, λίγη ώρα μετά από αυτή της UEFA. Η Σίτι τονίζει την απογοήτευσή της για την συγκεκριμένη εξέλιξη και ξεκαθαρίζει πωςπροσφύγει στο CAS. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για διετή αποκλεισμό ενόψει των αγωνιστικών περιόδων 2020-21, 2021-22.

Η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου: «Η Μάνστεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη από τη σημερινή ανακοίνωση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της UEFA. Ο Σύλλογος πάντα περίμενε ότι η τελευταία ανάγκη θα ήταν η αναζήτηση ενός ανεξάρτητου σώματος και μιας διαδικασίας που θα εξετάσει αμερόληπτα το περιεκτικά και αδιάσειστα στοιχεία της θέσης του. Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Επικεφαλής Ερευνών της UEFA είχε δημόσια προέβλεψε το αποτέλεσμα και τις κυρώσεις που ήθελε να επιβληθούν στην Μάντσεστερ Σίτι, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα. Η επακόλουθη προβληματική και διαρκής διαρροή της διαδικασίας της UEFA που επέβλεψε ο ίδιος σήμαινε ότι υπήρχαν λίγες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα που θα έφερνε.

Ο Σύλλογος έχει διαμαρτυρηθεί επίσημα στο Πειθαρχικό Όργανο της UEFA, διαμαρτυρία που έχει επικυρωθεί από το CAS. Με απλά λόγια, αυτή είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από την UEFA, εκτελέστηκε από την UEFA και κρίθηκε από την UEFA. Τώρα που τελείωσε αυτή η διαδικασία, ο Σύλλογος θα επιδιώξει μια αμερόληπτη απόφαση το συντομότερο δυνατόν και ως εκ τούτου θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες με το CAS».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι New York Times σε σχετικό τους ρεπορτάζ στις 13 Μαΐου 2019 είχαν κάνει λόγο για μονοετή αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που αποδεικνυόταν οι παρατυπίες στους κανονισμούς του FFP.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις