Συνταγή για φασολάκια στο φούρνο με ντοματίνια, φέτα και τραγανή κρούστα φρυγανιάς
Ένα πιάτο με μεσογειακό χαρακτήρα, απλό στην προετοιμασία αλλά με εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τραπέζι.

Μια πρωτότυπη και απολαυστική πρόταση για φασολάκια στο φούρνο, με ντοματίνια, φέτα και τραγανή κρούστα φρυγανιάς. Τα φασολάκια πρώτα ζεματίζονται και στη συνέχεια ψήνονται με μυρωδικά και ελαιόλαδο, ενώ η φέτα προσθέτει πλούσια γεύση. Τα ντοματίνια δίνουν φρεσκάδα και ελαφριά οξύτητα, ενώ η χρυσαφένια κρούστα από φρυγανιά και παρμεζάνα χαρίζει υπέροχη υφή. Σερβίρεται ως χορταστικό κύριο πιάτο ή γευστικό συνοδευτικό, ιδανικό για καλοκαιρινά τραπέζια. Ένα πιάτο με μεσογειακό χαρακτήρα, απλό στην προετοιμασία αλλά με εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τραπέζι.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γρ. φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
- Βράσε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, χωρίς να λιώσουν. Στράγγισέ τα καλά.
- Σε πυρίμαχο σκεύος, ανακάτεψε τα φασολάκια με τα ντοματίνια, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Πασπάλισε τη φέτα πάνω από το μείγμα.
- Ανακάτεψε τη φρυγανιά με λίγη παρμεζάνα και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπάλισε πάνω από τα υλικά, ώστε να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα.
- Ψήσε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν καλά τα φασολάκια.
- Σέρβιρε με φρέσκο ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.