Συνταγή για αρακά με λαχανικά στο τηγάνι
Είναι ιδανική επιλογή για νηστεία ή για όσους προτιμούν ελαφριά, φυτικά γεύματα χωρίς πολύ κόπο.

Ο αρακάς με πατάτα και καρότο στο τηγάνι είναι ένα απλό, υγιεινό και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για καθημερινό γεύμα. Συνδυάζει τον γλυκό αρακά με τη γήινη γεύση της πατάτας και τη φρεσκάδα του καρότου. Το ελαφρύ σοτάρισμα στο ελαιόλαδο αναδεικνύει τα αρώματα των λαχανικών, ενώ το λεμόνι στο τέλος δίνει ευχάριστη οξύτητα. Σερβίρεται μόνο του ή συνοδεύει τέλεια φέτα και ψωμί. Είναι ιδανική επιλογή για νηστεία ή για όσους προτιμούν ελαφριά, φυτικά γεύματα χωρίς πολύ κόπο. Γίνεται εύκολα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Αρακάς με πατάτα και καρότο στο τηγάνι
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
- 400 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος ή φρέσκος)
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο λεμόνι για το σερβίρισμα
- Άνηθος ή μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σοτάρισε το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αν θέλεις, πρόσθεσε και το σκόρδο.
- Ρίξε την πατάτα και το καρότο και σοτάρισε για 3-4 λεπτά.
- Πρόσθεσε τον αρακά και το νερό ή το ζωμό. Αλάτισε, πιπέρωσε, σκέπασε και άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να μείνει με λίγα υγρά.
- Σβήσε με λίγο λεμόνι και πασπάλισε με άνηθο ή μαϊντανό αν θέλεις.