Συνταγή για σαλάτα με μαυρομάτικα, μάγκο και καπνιστή πάπρικα
Ένα πιάτο δροσερό, θρεπτικό και γεμάτο χρώματα.

Αυτή η σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, μάνγκο και καπνιστή πάπρικα είναι μια φρέσκια, αρωματική και πρωτότυπη πρόταση. Συνδυάζει τη γλύκα του μάνγκο με τη γήινη γεύση των φασολιών και την καπνιστή ένταση της πάπρικας, δημιουργώντας ένα πιάτο δροσερό, θρεπτικό και γεμάτο χρώματα.
Σαλάτα με Μαυρομάτικα, Μάνγκο και Καπνιστή Πάπρικα
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα (βρασμένα και στραγγισμένα)
- 1 ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
- 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
- ½ κόκκινη πιπεριά, σε μικρά καρέ
- 1 μικρό κρεμμύδι (κατά προτίμηση κόκκινο), ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα baby ρόκα ή σπανάκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προαιρετικά: λίγα καβουρδισμένα καρύδια ή κάσιους για τραγανή υφή
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνεις τα φασόλια, το μάνγκο, το αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
- Προσθέτεις τη ρόκα και τον φρέσκο δυόσμο.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπάς το ελαιόλαδο με τον χυμό λάιμ, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνεις τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύεις απαλά να ενωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρεις αμέσως, πασπαλίζοντας αν θέλεις με τα καβουρδισμένα καρύδια ή κάσιους.