Συνταγή για κρεατόπιτα με αρνί που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι
Η κρεατόπιτα με αρνί θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο οικογενειακό τραπέζι!

Αξιοποίησε το περισσευούμενο αρνί από το Πάσχα φτιάχνοντας μια παραδοσιακή, πεντανόστιμη κρεατόπιτα. Με ψιλοκομμένο αρνί, καραμελωμένο κρεμμύδι, φέτα και μυρωδικά, η γέμιση αποκτά πλούσια γεύση και άρωμα. Τυλιγμένη σε τραγανά φύλλα κρούστας και ψημένη στον φούρνο, η πίτα γίνεται χρυσαφένια και λαχταριστή. Ιδανική για κυρίως γεύμα ή μεζέ, συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι ή πράσινη σαλάτα. Είναι μια έξυπνη, νόστιμη και παραδοσιακή λύση για να μη μείνει τίποτα ανεκμετάλλευτο.
Κρεατόπιτα με αρνί
Υλικά:
- 500 γρ. μαγειρεμένο αρνί (κομμένο σε μικρά κομμάτια ή ψιλοκομμένο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό (ή δυόσμο, ανάλογα με την προτίμηση)
- 1 φλιτζάνι φέτα (θρυμματισμένη)
- 1 αυγό (προαιρετικά, για δεσμευτικό αποτέλεσμα)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανηΑλάτι και πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας (ή ζύμη για πίτα)
- Ελαιόλαδο για άλειμμα
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αρνί και το σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρει γεύση το κρέας από το κρεμμύδι. Αν το αρνί είναι ήδη μαγειρεμένο, απλώς το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθήκη μαϊντανού και φέτας: Μόλις η γέμιση έχει κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τον φρέσκο μαϊντανό (ή δυόσμο) και τη θρυμματισμένη φέτα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και το αυγό για να γίνει πιο δεμένη η γέμιση.
- Στήσιμο της πίτας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε το μισό από τα φύλλα στον πάτο του ταψιού.
- Προσθήκη γέμισης: Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα και στρώνουμε καλά. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ξανά για να γίνουν τραγανά.
- Ψήσιμο: Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνει τραγανή η επιφάνεια.
- Αυτή η κρεατόπιτα με αρνί είναι μια υπέροχη και γευστική επιλογή για να αξιοποιήσεις το περισσευούμενο αρνί από το Πάσχα!