Συνταγή για τυρόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο και σε χρόνο dt
Ιδανική για αρχάριους ή για όσους δεν έχουν χρόνο, χωρίς να χάνει σε αυθεντικότητα και νοστιμιά.

Η τυρόπιτα της τεμπέλας είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για ένα λαχταριστό σνακ ή γεύμα. Φτιάχνεται χωρίς φύλλο, με λίγα υλικά που ανακατεύονται όλα μαζί: φέτα, κίτρινα τυριά, αυγά, γάλα, αλεύρι και ελαιόλαδο. Το μείγμα απλώνεται σε ταψί και ψήνεται μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει, δημιουργώντας μια αφράτη, νόστιμη πίτα. Με ελάχιστο κόπο, έχεις ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε γεύση, κατάλληλο για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδανική για αρχάριους ή για όσους δεν έχουν χρόνο, χωρίς να χάνει σε αυθεντικότητα και νοστιμιά.
Υλικά
- 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (π.χ. γκούντα ή κεφαλοτύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Πιπέρι (και λίγο μοσχοκάρυδο αν θες)
- (Προαιρετικά) 1 κουταλιά σούπας μαυροσούσαμο ή σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
- Ρίχνεις μέσα το αλεύρι, ανακατεύοντας ελαφρά να γίνει ένας αραιός χυλός.
- Προσθέτεις τη φέτα και τα κίτρινα τυριά, πιπέρι και (αν θες) λίγο μοσχοκάρυδο.
- Αδειάζεις το μείγμα σε λαδωμένο ταψί (μέτριο μέγεθος, περίπου 25x30 εκ.).
- Αν θέλεις, πασπαλίζεις με σουσάμι.
- Ψήνεις για περίπου 35–40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Tips
- Αν θες πιο «πλούσια», μπορείς να προσθέσεις λίγη κρέμα γάλακτος στο γάλα.
- Αν θες πιο αφράτη υφή, χώρισε τα ασπράδια από τα κρόκια και κάνε τα μαρέγκα πριν τα βάλεις στο μείγμα (αλλά μόνο αν δεν βαριέσαι