Συνταγή για νούντλς με κοτόπουλο και λαχανικά
Ιδανικό πιάτο για μεσημεριανό ή βραδινό, με άρωμα Ανατολής και υγιεινά υλικά που σε χορταίνουν χωρίς ενοχές

Νουντλς με κοτόπουλο και λαχανικά: ένα γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο. Σοτάρεις φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες μέχρι να ροδίσει. Σε ίδιο σκεύος, σοτάρεις κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, πιπεριά και κολοκυθάκι. Προσθέτεις το κοτόπουλο, σάλτσα σόγιας και λίγο σησαμέλαιο. Βράζεις νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες και τα ενώνεις με το μείγμα. Ανακατεύεις καλά για να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρεις με λίγο σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ένα ιδανικό πιάτο για μεσημεριανό ή βραδινό, με άρωμα Ανατολής και υγιεινά υλικά που σε χορταίνουν χωρίς ενοχές. Έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά!
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
- 250 γρ. νουντλς (αυγά ή ρυζιού)
- 2 φιλέτα κοτόπουλο (κομμένα σε λωρίδες)
- 1 καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
- 1 κόκκινη πιπεριά (σε λωρίδες)
- 1 κολοκυθάκι (σε λεπτές φέτες ή μπαστουνάκια)
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. σάλτσα στρειδιού (προαιρετικά για έξτρα γεύση)
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο (ή ηλιέλαιο)
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι & πιπέρι
- Σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράσε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
- Σόταρε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Βγάλ’ το στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, πρόσθεσε λίγο ακόμη λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε τα λαχανικά και σοτάρισε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατούν λίγο στο δόντι.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι και ανακάτεψε. Ρίξε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιού (αν βάλεις), και το σησαμέλαιο. Ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε τα βρασμένα νουντλς στο τηγάνι και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να πάρουν χρώμα και γεύση από τη σάλτσα.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.