Συνταγή για φιλέτο σολομού στο Air Fryer με λεμόνι και άνηθο
Σε λιγότερο από 15 λεπτά θα έχετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα που θα λατρέψουν ακόμη και τα παιδιά.

Φιλέτο σολομού στο Air Fryer με λεμόνι και άνηθο: Μαρινάρουμε τα φιλέτα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 180°C για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει ζουμερό. Σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο και λεμόνι. Ελαφρύ, αρωματικό και έτοιμο σε λίγα λεπτά!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 2 φιλέτα σολομού (περίπου 150-180 γρ. το καθένα)
- 1 λεμόνι (χυμός + φέτες για το σερβίρισμα)
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. άνηθο ξερό ή 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- (προαιρετικά) λίγο σκόρδο σε σκόνη ή 1 μικρή σκελίδα λιωμένη
Εκτέλεση
Προετοιμασία σολομού
- Στέγνωσε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας.
- Ρίξε από πάνω αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου (αν χρησιμοποιείς).
Μαρινάδα
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο.
- Άλειψε καλά τα φιλέτα με το μείγμα, και άφησέ τα να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά αν έχεις χρόνο.
Airfryer
- Προθέρμανε το Air Fryer στους 180°C για 2-3 λεπτά.
- Βάλε αντικολλητικό χαρτί ή λίγο λάδι στο καλάθι.
- Τοποθέτησε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω (αν έχουν δέρμα).
- Ψήσε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων).
- Ο σολομός πρέπει να γίνει τρυφερός και να «σπάει» εύκολα με το πιρούνι.
Σερβίρισμα
Στύψε λίγο ακόμα φρέσκο λεμόνι από πάνω και στόλισε με φρέσκο άνηθο και φετούλες λεμονιού.
Tips
Αν θες πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορείς να καλύψεις τα φιλέτα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 5 λεπτά ψησίματος.
Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες βραστές, σαλάτα ή κινόα.