Τέσσερις μερίδες κοτόπουλου την εβδομάδα: Διπλάσιος κίνδυνος θανάτου από καρκίνο

Η συχνή κατανάλωση κοτόπουλου ίσως δεν είναι τόσο «αθώα» όσο πιστεύαμε. Νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο θανάτου από 11 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, ανάμεσά τους ο καρκίνος του στομάχου και του εντέρου.
Μέχρι σήμερα, το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας είχαν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ τα πουλερικά θεωρούνταν η πιο ασφαλής πηγή ζωικής πρωτεΐνης. Τα νέα δεδομένα όμως φαίνεται να ανατρέπουν αυτή την αντίληψη.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από Ιταλούς επιστήμονες, οι οποίοι κατέγραψαν για σχεδόν 20 χρόνια τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία περίπου 5.000 ατόμων μέσης ηλικίας, φέρνοντας στο φως ανησυχητικά αποτελέσματα.
Μάθετε πώς ακριβώς το κοτόπουλο συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.