Comfort food: Δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση απέναντι στο στρες
Το αγαπημένο σνακ που μας φτιάχνει τη διάθεση προκαλεί πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα μας απασχολούν.

Πολλοί από εμάς καταφεύγουμε στο αγαπημένο μας σνακ ή φαγητό για να νιώσουμε καλύτερα μετά από μια δύσκολη ή πιεστική ημέρα. Ωστόσο, αυτή η καθησυχαστική συνήθεια μπορεί να μην είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται, ειδικά όταν πρόκειται για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σύμφωνα με νέα ευρήματα από Βρετανούς επιστήμονες.
Αν συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να αναζητά πατατάκια, μπισκότα, παγωτό ή κάποιο πλούσιο σάντουιτς όταν βρίσκεστε υπό πίεση, ίσως ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείτε. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν, μέσω μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition, ότι η κατανάλωση λιπαρών τροφών κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων μπορεί να επιβαρύνει σοβαρά τη λειτουργία του ενδοθηλίου, ενός βασικού στοιχείου του καρδιαγγειακού μας συστήματος.
Τι είναι το ενδοθήλιο;
Το ενδοθήλιο αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα κυττάρων που καλύπτουν εσωτερικά τα αιμοφόρα αγγεία. Όταν λειτουργεί σωστά, διευκολύνει τη διαστολή και συστολή των αγγείων και ρυθμίζει την κυκλοφορία των υγρών στο σώμα. Μια δυσλειτουργία του ενδοθηλίου έχει συνδεθεί με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο και άλλες παθολογικές καταστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα για το comfort food και τις επιπτώσεις του στην υγεία.