Μαύρο πιπέρι: Οι υποτιμημένες ιδιότητες ενός ευεργετικού μπαχαρικού
Η χημική ουσία που δίνει στο πιπέρι την πικάντικη γεύση του είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Η σύγχρονη επιστήμη υποστηρίζει ότι το μαύρο πιπέρι προσφέρει οφέλη για την υγεία, κυρίως ως αποτέλεσμα ενός αλκαλοειδούς που ονομάζεται πιπερίνη, που είναι η ένωση που δίνει στο πιπέρι τη γεύτση και το χαρακτήρα του.
Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που σκουπίζουν τις επιβλαβείς ουσίες που ονομάζονται «ελεύθερες ρίζες». Μια ανθυγιεινή διατροφή, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλκοόλ και το κάπνισμα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των ελεύθερων ριζών στο σώμα σας. Η περίσσεια αυτών των ασταθών μορίων μπορεί να βλάψει τα κύτταρα, κάνοντας τους ανθρώπους να γερνούν πιο γρήγορα και προκαλώντας μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος, αρθρίτιδα, άσθμα και διαβήτης.
Διαβάστε για τις ευεργετικές ιδιότητες του πιπεριού.