Οι 12 τροφές που πρέπει να τρώτε κάθε εβδομάδα για να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα
Έρευνα από ομάδα του Χάρβαρντ κατέληξε ότι όσοι ακολουθούσαν ποικίλα διατροφικά πρότυπα είχαν 23% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του γαστρεντερικού συστήματος.

Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ και του WCRF έχουν εντοπίσει τρόφιμα που, όταν καταναλώνονται τακτικά και σε ποικιλία, προάγουν τη μακροζωία και τη συνολική υγεία.
Σύμφωνα με τους Times, μια ομάδα του Χάρβαρντ εντόπισε μια συσχέτιση μεταξύ της διατροφής που βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιεινά λίπη, ψάρια και ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, και του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής, καθώς και της βελτίωσης της σωματικής, ψυχικής και γνωστικής υγείας.
Παράλληλα, μια ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας στοιχεία από περισσότερους από 450.000 ενήλικες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι ακολουθούσαν ποικίλα διατροφικά πρότυπα είχαν 23% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του γαστρεντερικού συστήματος.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που «χαρίζουν» μακροζωία και υγεία.
