Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πέρασε πριν λίγες ημέρες το κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας στον Λυκαβητό, σε μια επίσκεψη που έμελε να είναι καθοριστική, αλλά και ιστορική. Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκλεγεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και μάλιστα με ευρεία συναίνεση, είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κυριακάτιων εφημερίδων

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η συνάντηση ήταν καθοριστική για την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ραντεβού κρατήθηκε μυστικό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν το αποκάλυψε ούτε στους πιο στενούς του συνεργάτες. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με άκρα μυστικότητα στο θέμα της επιλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό συνέβη με το συγκεκριμένο ραντεβού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων, ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συζητήθηκαν πολλά θέματα και η συνάντηση κράτησε για αρκετή ώρα. Οπως επίσης αναφέρεται, το συγκεκριμένο τετ-α-τετ δεν ήταν το πρώτο μεταξύ των δύο, καθώς ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί για πρώτη φορά με την κυρία Σακελλαροπούλου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Απρίλιο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.