Αχτσιόγλου: Αόρατοι είναι για την κυβέρνηση οι επισφαλώς εργαζόμενοι και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι επεσήμανε σε συνέντευξή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου. «Οι επισφαλώς εργαζόμενοι και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι ήταν και είναι για την κυβέρνηση αόρατοι. Η ΝΔ έκανε παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και πριν ξεσπάσει ο κορονοϊός που επιτείνουν την επισφάλεια. Από τα πρώτα μέτρα που φρόντισε να καταργήσει ήταν η προστασία των εργολαβικών εργαζομένων. Τώρα επιβεβαιώνεται ότι τους έχει παντελώς ξεχασμένους. Δεν μπορούν να λάβουν ούτε αυτό το πενιχρό επίδομα για τις άμεσες ανάγκες τους», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, κινείται με τρόπο που «χρησιμοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί κάνει τέτοιου τύπου επιλογές, όταν οι ευρωπαϊκές χώρες κινούνται στην κατεύθυνση της καταβολής μισθών από το κράτος και της διατήρησης των σχέσεων εργασίας στο επίπεδο που ήταν πριν ξεσπάσει η κρίση. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή την περίοδο για να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έχει ανάγκη η κοινωνία είτε για να αποδεσμεύσουν προσωπικό οι επιχειρήσεις είτε για να αλλάξουν τις σχέσεις εργασίας και να επιβάλουν εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθών στο 50%».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η ύφεση είναι μπροστά μας, είναι προδιαγεγραμμένη και επιβεβαιώνεται από όλους τους φορείς και την ίδια την κυβέρνηση, οι επιλογές της όμως όχι απλώς δεν θα συγκρατήσουν αλλά θα επιτείνουν την ύφεση. Ποιο θα είναι το εισόδημα, ποια θα είναι η καταναλωτική δύναμη των εργαζομένων την επόμενη μέρα, για να μπορεί να συγκρατηθεί και ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων». «Οι εργαζόμενοι με εργόσημο, όσοι έκαναν κάποια μεροκάματα τον μήνα, οι εργολαβικοί -αν η εταιρεία με άμεση σχέση εργασίας δεν είναι στους ΚΑΔ-, οι εργαζόμενοι με δανεισμό, οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, όλοι αυτοί δεν λαμβάνουν ούτε το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ για τον ενάμιση μήνα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου και σημείωσε επίσης ότι «πάρα πολλοί εποχιακά εργαζόμενοι είναι εντελώς ακάλυπτοι λόγω της διάκρισής τους με βάση τον χρόνο λήξης της επιδότησης ανεργίας που λάμβαναν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις