Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Σταματάω να ξοδεύω κομμάτια του εαυτού μου για να επιβεβαιώσω την ύπαρξη μου
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την εσωτερική του πορεία, τις αλλαγές που βιώνει μεγαλώνοντας και τη βαθιά ανάγκη για υπαρξιακή αναζήτηση.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για την προσωπική του διαδρομή, τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος και τη βαθιά ανάγκη για αυτογνωσία. Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ, το απόγευμα της Παρασκευής 20/06), ο ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει πώς η ωριμότητα τον οδηγεί σε έναν πιο στοχαστικό τρόπο σκέψης και σε μια έντονη φάση υπαρξιακής αναζήτησης.
«Νομίζω πως μεγαλώνοντας, αυτό που έρχεται μέσα μου από αυτό που συμβαίνει με έναν άνθρωπο, μου είναι 10 φορές πιο σημαντικό. Σαφώς και είναι ένα δείγμα της αξίας κάποιου η ανταπόκριση, γιατί και ο κόσμος δουλεύει και τολμάει να αφήνει ένα κομμάτι της δουλειάς του σε σένα», εξομολογήθηκε ακόμα ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.
«Οφείλεις να το σεβαστείς, όπως σέβεσαι και εσύ τον δικό σου κόπο αντίστοιχα. Αυτό έχει η θεατρική πράξη αλλά και όλες οι μορφές τέχνης. Σταματάς να σκέφτεσαι τα υλιστικά ή τα πρακτικά και αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι μεταξύ μας συμβαίνει κάτι διαφορετικό που μακάρι να είχαμε 1.000 γλώσσες και λέξεις να το εκφράσουμε με τρόπους που απλά μας έχει συμβεί», εκμυστηρεύτηκε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.
«Είναι μια άλλη εξομολόγηση η οποία νομίζω πως μεγαλώνοντας με πάει πυρηνικά σε κάτι που, αν δεν κουνηθεί το μέσα μου, σταματάω να ξοδεύω τα κομμάτια του εαυτού μου για να επιβεβαιώσω την ύπαρξη μου. Πιο μικρός μόνιμα μου τύχαινε αυτό. Ξοδεύεσαι, αυτοκαταστρέφεσαι, λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε στη συνέχεια.
«Ξαφνικά να θεωρείς δηλαδή ότι “προβλήθηκε ο εγωισμός σου” και όλα αυτά, αλλά λες κάποια στιγμή πως “κάποιος άλλος παλεύει για τη ζωή του αυτή τη στιγμή, μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά”. Πια είμαι με… τα μπούνια στη φάση της υπαρξιακής αναζήτησης, τα τελευταία χρόνια μπαίνω σε αυτό το μονοπάτι», συμπλήρωσε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.