Σπιτικό δροσιστικό σορμπέ καρπούζι
Μπορείς να φτιάξεις αυτή την απόλυτα καλοκαιρινή επιλογή με παγωτομηχανή ή χωρίς.

Το σορμπέ καρπούζι είναι η απόλυτη δροσιά του καλοκαιριού! Φτιαγμένο με φρέσκο, ώριμο καρπούζι, λίγη ζάχαρη και χυμό λάιμ, προσφέρει ανάλαφρη γεύση χωρίς λιπαρά ή βαριά υλικά. Η παρασκευή του είναι απλή: πολτοποιείς το καρπούζι, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και το παγώνεις, με ή χωρίς παγωτομηχανή. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγα φύλλα δυόσμου για άρωμα. Είναι ιδανικό επιδόρπιο για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά ή ψάχνουν ένα φυσικό γλυκό με χαμηλές θερμίδες. Σερβίρεται παγωμένο, κατευθείαν από την κατάψυξη!
Υλικά
- 4 φλιτζάνια καρπούζι (χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κύβους)
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη (ή λιγότερο, ανάλογα με τη γλυκύτητα του καρπουζιού)
- Χυμός από 1 λάιμ ή ½ λεμόνι
Προαιρετικά: λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για άρωμα
Εκτέλεση
- Πολτοποίηση: Βάλε τους κύβους καρπουζιού στο μπλέντερ και πολτοποίησέ τους μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
- Προσθήκη ζάχαρης και λάιμ: Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το χυμό λάιμ. Ανακάτεψε καλά ή ξαναχτύπα στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προαιρετικά: Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγα φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού για πιο δροσερό άρωμα και χτύπα ξανά.
Πάγωμα
Αν έχεις παγωτομηχανή
Ρίξε το μείγμα και άφησέ το να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
Αν δεν έχεις παγωτομηχανή
Ρίξε το μείγμα σε μεταλλικό ή γυάλινο μπολ και βάλε το στην κατάψυξη. Κάθε 30-40 λεπτά, ανακάτευε με ένα πιρούνι για να σπας τους κρυστάλλους, μέχρι να παγώσει τελείως (περίπου 3-4 ώρες).
Tips
- Αν θες πιο λεία υφή, μπορείς να περάσεις τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι.
- Αν το καρπούζι είναι πολύ γλυκό, μπορείς να μειώσεις ή και να παραλείψεις τελείως τη ζάχαρη.
- Σερβίρεται ιδανικά με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή λεπτή φέτα lime για διακόσμηση.