Γλυκά

Κρίνος: Ένας αιώνας μελωμένης ιστορίας στην καρδιά της Αθήνας

Από το 1923 έως σήμερα, ο Κρίνος δεν πουλά απλώς λουκουμάδες. Σερβίρει Αθήνα, μνήμη και διαχρονική γλύκα. Εκεί όπου βασιλιάδες κάποτε κατέλυσαν, και γενιές Αθηναίων επιστρέφουν για την ίδια ιεροτελεστία: μέλι, κανέλα, αγάπη και μεράκι.

Κρίνος: Ένας αιώνας μελωμένης ιστορίας στην καρδιά της Αθήνας

Γιατί κερνάμε γλυκά και όχι αλμυρά στις γιορτές μας

Στις γιορτές και τα γενέθλια, το γλυκό έχει πάντα τον πρώτο ρόλο. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συμβολίζει χαρά, ευγνωμοσύνη και θετική ενέργεια. Γιατί όμως κερνάμε γλυκό και όχι αλμυρό; Η απάντηση κρύβεται στην παράδοση.

Γιατί κερνάμε γλυκά και όχι αλμυρά στις γιορτές μας

Πέθανε ο Γιώργος Πιπερίδης, ο άνθρωπος του ιστορικού ζαχαροπλαστείου LIDO με το διάσημο τσουρέκι

Το πολίτικο ζαχαροπλαστείο «γλυκαίνει» επί δεκαετίες τους Αθηναίους, με τους πελάτες να κάνουν ουρές στο Παγκράτι για το τσουρέκι του το Πάσχα και τη βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά.

Πέθανε ο Γιώργος Πιπερίδης, ο άνθρωπος του ιστορικού ζαχαροπλαστείου LIDO με το διάσημο τσουρέκι

Καθρέφτης της ακρίβειας το κέικ της μαμάς: Κοστίζει όσο το μεσημεριανό γεύμα

Η σοκολάτα, άλλοτε καθημερινή απόλαυση, μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας. Είτε στο σπίτι είτε στο ζαχαροπλαστείο, το κέικ σοκολάτας κοστίζει όσο ένα μεσημεριανό γεύμα.

Καθρέφτης της ακρίβειας το κέικ της μαμάς: Κοστίζει όσο το μεσημεριανό γεύμα

«Αιγαίον Λουκουμάδες»: Επιστρέφει το θρυλικό στέκι της Πανεπιστημίου σε χώρο «έκπληξη»

Η απόφαση να προστεθούν οι λουκουμάδες στον κατάλογο έμελλε να αλλάξει την πορεία του για πάντα μετατρέποντας το σε hot spot για τους απανταχού γλυκατζήδες της πόλης.

«Αιγαίον Λουκουμάδες»: Επιστρέφει το θρυλικό στέκι της Πανεπιστημίου σε χώρο «έκπληξη»