Συνταγή για σπιτικό παγωτό φράουλα χωρίς παγωτομηχανή
Είναι ιδανικό για μικρούς και μεγάλους και φτιάχνεται όλο τον χρόνο.

Αυτό το σπιτικό παγωτό φράουλα είναι εύκολο, δροσιστικό και γεμάτο αρώματα καλοκαιριού. Παρασκευάζεται χωρίς παγωτομηχανή και με λίγα υλικά: φρέσκες φράουλες, κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα και βανίλια. Οι φράουλες πολτοποιούνται και αναμειγνύονται με τα υπόλοιπα υλικά, ενώ η σαντιγί προσδίδει αφράτη υφή. Το μείγμα μπαίνει στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες έχουμε ένα λαχταριστό παγωτό με φυσική γεύση φρούτου, χωρίς πρόσθετα. Μπορεί να σερβιριστεί σκέτο ή με σιρόπι, φρούτα ή μπισκότα. Είναι ιδανικό για μικρούς και μεγάλους και φτιάχνεται όλο το χρόνο.
Σπιτικό Παγωτό Φράουλα
Υλικά:
- 500 γρ. φράουλες (καθαρισμένες)
- 400 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης, 35% λιπαρά)
- 200 ml ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά, για ένταση στη γεύση)
Εκτέλεση
- Πολτοποίηση φράουλας: Βάλε τις φράουλες στο μπλέντερ και χτύπα τις μέχρι να γίνουν πολτός. Αν θέλεις πιο λείο αποτέλεσμα, μπορείς να τις περάσεις από σουρωτήρι.
- Συνδυασμός υλικών: Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον πολτό φράουλας με το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού.
- Χτύπημα κρέμας: Σε άλλο μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί (να κάνει κορυφές).
- Ενσωμάτωση: Πρόσθεσε σιγά-σιγά το μείγμα φράουλας στη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ (όχι μίξερ) για να μη χάσει τον όγκο της.
- Πάγωμα: Μετάφερε το μείγμα σε δοχείο που κλείνει καλά και βάλε το στην κατάψυξη για 6-8 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
Τips:
- Αν θέλεις πιο έντονη φραουλένια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγη μαρμελάδα φράουλα.
- Για πιο παχύρρευστη υφή, χτύπα το παγωτό μία φορά μετά τις πρώτες 2-3 ώρες κατάψυξης και ξανά άφησέ το να παγώσει.