Συνταγή για αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake με φράουλες
Ιδανικό για κάθε περίσταση, θα κλέψει τις εντυπώσεις με την απλότητα και τη νοστιμιά του.

Αυτό το αμερικάνικο cheesecake είναι ένα κλασικό, αφράτο και απολαυστικό γλυκό που ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη φίνα γεύση του. Η τραγανή βάση από μπισκότα και βούτυρο συνδυάζεται τέλεια με την πλούσια κρέμα από τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος και βανίλια. Ψήνεται σε μπεν μαρί για να παραμείνει ζουμερό και να μην σκάσει στην επιφάνεια. Μετά από μία νύχτα στο ψυγείο, αποκτά ιδανική σφιχτή υφή. Σερβίρεται απλό ή με φρέσκα φρούτα και σάλτσα φράουλας για ακόμα περισσότερη φρεσκάδα. Ιδανικό για κάθε περίσταση, θα κλέψει τις εντυπώσεις με την απλότητα και τη νοστιμιά του.
Υλικά:
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα digestive ή graham crackers
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 900 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
- Σάλτσα φράουλας ή μαρμελάδα ( για τη συνταγή της μαρμελάδας δες εδώ)
- Φρέσκα φρούτα
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
Ετοίμασε τη βάση:
- Τρίψε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
- Ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο.
- Άπλωσε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 22-24 εκ.) και πίεσε καλά για να στρώσει ομοιόμορφα.
- Ψήσε για 10 λεπτά και άφησε να κρυώσει.
Ετοίμασε την κρέμα:
- Στο μίξερ, χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακάτεψε.
- Ρίξε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα (όχι πολύ ώρα για να μην πάρει αέρα).
- Τέλος, ρίξε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιήσεις) και ανακάτεψε απαλά.
Συναρμολόγηση:
- Ρίξε την κρέμα πάνω στη βάση.
- Τύλιξε τη φόρμα εξωτερικά με αλουμινόχαρτο (γιατί θα ψήσουμε σε μπεν μαρί).
Ψήσιμο:
- Βάλε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γέμισε το ταψί με ζεστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας.
- Ψήσε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να «κρατάει» λίγο στο κέντρο (να κουνιέται ελαφρά).
- Σβήσε τον φούρνο και άφησε το cheesecake μέσα με μισάνοιχτη πόρτα για 1 ώρα.
Κρύωμα και ψυγείο:
- Άφησέ το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μετά βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Σερβίρισμα:
Πριν το σερβίρεις, πρόσθεσε σάλτσα φράουλας ή φρέσκα φρούτα αν θες.