Συνταγή για γιαουρτογλυκό με φράουλες (με βάση μπισκότου)
Φτιάχνεται εύκολα, δεν απαιτεί ψήσιμο και μπορεί να σερβιριστεί και σε ποτήρια για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.

Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και φράουλες, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η βάση του από μπισκότα και βούτυρο δένει αρμονικά με την αφράτη κρέμα γιαουρτιού και σαντιγί. Το topping από φρέσκες φράουλες και ελαφρύ σιρόπι προσθέτει φρουτένια γεύση και χρώμα. Φτιάχνεται εύκολα, δεν απαιτεί ψήσιμο και μπορεί να σερβιριστεί και σε ποτήρια για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση. Είναι μια υγιεινή επιλογή επιδορπίου, χάρη στο στραγγιστό γιαούρτι, και μπορεί να προσαρμοστεί με γλυκαντικά ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη για πιο light εκδοχή. Ιδανικό για κάθε περίσταση.
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα digestive ή πτι-μπερ (200 γρ.)
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
- 200 ml κρέμα γάλακτος φυτική ή ζωική (παγωμένη)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (ή μέλι για πιο ελαφρύ)
- 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Για το topping
- 300-400 γρ. φράουλες φρέσκες
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
(προαιρετικά) 1 φύλλο ζελατίνης ή 1 κ.γ. κορν φλάουρ για πιο "δεμένο" αποτέλεσμα
Εκτέλεση
Βάση
Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μούλτι και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώσε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή τσέρκι (20-22 εκ.) και πίεσέ το καλά. Βάλε το στο ψυγείο να σφίξει.
Κρέμα
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Ενσωμάτωσε τη σαντιγί απαλά στο γιαούρτι. Άπλωσε την κρέμα πάνω στη βάση και ξαναβάλε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Φράουλες
Κόψε τις φράουλες στα δύο ή τέσσερα. Βάλε τις σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το λεμόνι και ζέστανέ τις για 5-7 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αν θέλεις πιο παχύρρευστο σιρόπι, διάλυσε λίγο κορν φλάουρ σε νερό και πρόσθεσέ το ή ρίξε 1 φύλλο ζελατίνης (μουλιασμένο πρώτα). Άφησε το μείγμα να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Ρίξε τις φράουλες με το σιρόπι πάνω από την κρέμα και άφησε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για άλλες 1-2 ώρες.
Σερβίρεις παγωμένο και διατηρείται για 2-3 μέρες στο ψυγείο. Αν θέλεις, μπορείς να το κάνεις και σε ποτήρια για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα!