Σπιτικό Μιλφέιγ με Cream Crackers
Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, δεν απαιτεί μίξερ ή εξειδικευμένες τεχνικές και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Αυτό το σπιτικό μιλφέιγ με cream crackers είναι η απόλυτη λύση για εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό χωρίς φύλλο σφολιάτας! Η βελούδινη κρέμα βανίλιας «αγκαλιάζει» τις στρώσεις από τραγανά μπισκότα, που μαλακώνουν ιδανικά στο ψυγείο και θυμίζουν αυθεντικό μιλφέι. Η επικάλυψη με σαντιγί και τρίμμα σοκολάτας ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, δεν απαιτεί μίξερ ή εξειδικευμένες τεχνικές και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Σερβίρεται κρύο και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα. Ένα γλυκό που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά
Για τη βάση & τα στρώματα
- 2 πακέτα cream crackers (περίπου 400 γρ.)
- 1/2 φλ. γάλα (για βρέξιμο των μπισκότων)
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. κορν φλάουρ (ή 1 φλ. αν θες πιο σφιχτή κρέμα)
- 2 αυγά
- 1 βανίλια (ή βανιλίνη)
- 50 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
- 200 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική)
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Τριμμένη σοκολάτα ή κακάο ή τριμμένα μπισκότα για διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζεις την κρέμα
- Σε κατσαρόλα, ρίξε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά με σύρμα.
- Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Μόλις δέσει η κρέμα, βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς.
Στήσιμο γλυκού
- Σε πυρέξ ή ταψί 25x35 εκ. (ή μικρότερο για πιο ψηλό αποτέλεσμα), στρώνεις μία στρώση cream crackers.
- Τα βρέχεις ελαφρά με λίγο γάλα (πινέλο ή κουταλάκι).
- Από πάνω στρώνεις μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας.
- Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία (crackers – γάλα – κρέμα) για 3-4 στρώσεις, τελειώνοντας με κρέμα.
Επικάλυψη
- Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Άπλωσέ τη πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.
- Πασπάλισε με τριμμένη σοκολάτα, κακάο ή ό,τι σου αρέσει.
Ψυγείο
Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά ολόκληρο το βράδυ, ώστε να μαλακώσουν τα crackers και να μοιάζουν με φύλλο σφολιάτας.
Tips
- Αν θες πιο σοκολατένια εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις 2 κ.σ. κακάο στην κρέμα.
- Για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, γαρνίρεις με φρέσκα φρούτα ή φύλλα μέντας.