Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα και τα κρυπτονομίσματα – Νέα εποχή στις έρευνες
Συνάντηση μεταξύ στελεχών της Αρχής και εκπροσώπων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών.

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς διευρύνεται το πεδίο ερευνών της και εντάσσονται πλέον σε αυτό και υποθέσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.
Η ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα και η ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση τους σε παράνομες δραστηριότητες οδηγούν τις αρμόδιες Αρχές στην αναπροσαρμογή των ελεγκτικών μηχανισμών τους. Πλέον, το ψηφιακό χρήμα και η κίνηση κεφαλαίων μέσω αποκεντρωμένων δικτύων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών για πιθανή σύνδεση με περιπτώσεις ξεπλύματος χρημάτων ή άλλες οικονομικές απάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη (17/6) πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση μεταξύ στελεχών της Αρχής και εκπροσώπων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, παρουσία και εκπροσώπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών και η χάραξη ενός πλαισίου συνεργασίας για την ενίσχυση της διαφάνειας και της πρόληψης παράνομων συναλλαγών στο πεδίο των crypto.
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση των ελληνικών αρχών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις της οικονομικής εγκληματικότητας, εστιάζοντας πλέον και στα νέα ψηφιακά περιβάλλοντα χρηματοοικονομικής δραστηριότητας.