Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι
Ιδανική επιλογή για ένα ιδιαίτερο γεύμα, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Αυτή η πρωτότυπη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες συνδυάζει γλυκό, πικάντικο και εσπεριδοειδές σε μια αρωματική σάλτσα με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι. Οι μπριζόλες μαρινάρονται για ώρες, απορροφώντας όλα τα αρώματα, και στη συνέχεια ψήνονται μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να μείνουν ζουμερές στο εσωτερικό. Η μαρινάδα γίνεται σάλτσα που δένει τέλεια με το κρέας, ενώ το φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο προσθέτει έξτρα άρωμα. Ιδανική επιλογή για ένα ιδιαίτερο γεύμα, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Συνοδεύεται υπέροχα με πατάτες ή πουρέ γλυκοπατάτας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή καρέ
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ (ή 1/2 κ.γ. ξηρό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σόγια σος (προαιρετικά για έξτρα βάθος γεύσης)
- Φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρισμα (τουλάχιστον 1 ώρα)
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις το μέλι, τη μουστάρδα, τον χυμό & ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια και το ελαιόλαδο.
- Βάζεις τις μπριζόλες σε σακούλα τροφίμων ή μπολ, τις περιχύνεις με τη μαρινάδα και τις αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (ή έως και 12 ώρες για μέγιστη γεύση).
Ψήσιμο
- Βγάζεις τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις ελαφρώς (κρατάς τη μαρινάδα).
- Τις ψήνεις σε καλά προθερμασμένο τηγάνι ή σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα το πάχος), μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ, βράζεις τη μαρινάδα σε μικρό κατσαρολάκι για 5 λεπτά μέχρι να δέσει σαν σάλτσα.
Σερβίρισμα
- Περιχύνεις τις μπριζόλες με τη ζεστή σάλτσα και πασπαλίζεις με φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο.
- Συνοδεύεις με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι ή πουρέ γλυκοπατάτας.