Συνταγή για κοτόπουλο με κρούστα φυστικοβούτυρου και αρωματικό ρύζι καρύδας
ίναι μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή πρόταση, ιδανική για όσους αγαπούν να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις.

Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με κρούστα φυστικοβούτυρου και αρωματικό ρύζι καρύδας προσφέρει μια απίθανη ισορροπία γλυκών, αλμυρών και πικάντικων γεύσεων. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε ένα μείγμα φυστικοβούτυρου, μελιού και σόγιας, αποκτώντας υπέροχη καραμελωμένη κρούστα στο ψήσιμο. Συνοδεύεται ιδανικά με αφράτο ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, αρωματισμένο με λάιμ και φρέσκα μυρωδικά, που δίνει εξωτική νότα στο πιάτο. Είναι μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή πρόταση, ιδανική για όσους αγαπούν να δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις στο καθημερινό τους τραπέζι, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες μαγειρέματος.
Κοτόπουλο με κρούστα φυστικοβούτυρου και αρωματικό ρύζι καρύδας
Υλικά για 4 άτομα
Για το κοτόπουλο:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά για πιο πικάντικο)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το αρωματικό ρύζι:
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Προετοιμασία κοτόπουλου
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το φυστικοβούτυρο, το μέλι, τη σόγια, την πάπρικα, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν. Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο και το αλείφεις καλά με το μείγμα. Άφησέ το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή και περισσότερο για πιο έντονη γεύση).\
Ψήσιμο κοτόπουλου
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή σε γκριλιέρα. Ψήνεις τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά, περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να σχηματιστεί μια καραμελωμένη κρούστα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
Προετοιμασία ρυζιού
Ξεπλένεις το ρύζι και το βάζεις σε κατσαρολάκι με το γάλα καρύδας, το νερό και λίγο αλάτι. Φέρνεις σε βρασμό, μετά χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγομαγειρεύεις με κλειστό καπάκι για 12-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτεις το ξύσμα λάιμ και τον φρέσκο κόλιανδρο.
Σερβίρισμα
Τοποθετείς το ρύζι στο πιάτο, από πάνω το κοτόπουλο και αν θέλεις, ραντίζεις με λίγο επιπλέον φυστικοβούτυρο αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα καρύδας για πιο "saucy" αποτέλεσμα.