Συνταγή για σαλάτα με ρόκα, φράουλες, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα καρύδια
Είναι μια ανάλαφρη και ανοιξιάτικη επιλογή, που σπάει την ένταση των κρεατικών και αφήνει μια ευχάριστη επίγευση.

Αυτή η δροσερή σαλάτα με ρόκα, φράουλες, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα καρύδια είναι ιδανική για να συνοδεύσει το πασχαλινό τραπέζι. Ο συνδυασμός της πικάντικης ρόκας με τη γλυκύτητα της φράουλας και την κρεμώδη υφή του τυριού προσφέρει ισορροπία και φρεσκάδα. Τα καραμελωμένα καρύδια δίνουν τραγανή υφή και ένα παιχνιδιάρικο γλυκό στοιχείο, που δένει υπέροχα με τη βαλσαμική βινεγκρέτ. Είναι μια ανάλαφρη και ανοιξιάτικη επιλογή, που σπάει την ένταση των κρεατικών και αφήνει μια ευχάριστη επίγευση. Σερβίρεται κρύα και ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά.
Σαλάτα με ρόκα, φράουλες, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα καρύδια
Υλικά (για 4 άτομα):
- 150 γρ. φρέσκια ρόκα (ή μίξη με baby σπανάκι)
- 6-8 φράουλες κομμένες σε φέτες
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα σε κομμάτια
- 50 γρ. καρύδια (ή πεκάν)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. βούτυρο (ή λίγο ελαιόλαδο)
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι (ή ξίδι με ρόδι για πιο φρουτώδη γεύση)
- 1 κ.γ. μέλι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καραμέλωσε τα καρύδια: Σε ένα μικρό τηγάνι, βάλε το βούτυρο και το μέλι. Μόλις λιώσουν, ρίξε τα καρύδια και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Άπλωσέ τα σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
- Ετοίμασε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη ρόκα, τις φράουλες και το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιήσεις).
- Ετοίμασε τη βινεγκρέτ: Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά της.
Σέρβιρε: Περιχύνεις τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύεις ελαφρά και προσθέτεις από πάνω το τυρί και τα καραμελωμένα καρύδια.
Συμβουλή: Αν θέλεις πιο «παραδοσιακή» νότα, μπορείς να αντικαταστήσεις το κατσικίσιο τυρί με μυζήθρα ή ανθότυρο και να προσθέσεις λίγη ξύσμα λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα.