Το πολύτιμο ψάρι που μας βοηθά να ελέγχουμε την αρτηριακή πίεση
Ο σολομός εκτός από την γεύση έχει και το πλεονέκτημα στα Ω3 λιπαρά οξέα και την υγεία.

Η φράση «ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει» χρησιμοποιείται συχνά από γιατρούς για να τονίσει τη σημασία της κατανάλωσης ποικιλίας τροφίμων, ειδικά σε ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη, τριγλυκερίδια και αυξημένη αρτηριακή πίεση λόγω κακής διατροφής.
Στην κατηγορία των ψαριών, που είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα, ανήκουν η σαρδέλα, ο τόνος, το σκουμπρί και ο σολομός, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των συμπληρωμάτων διατροφής με Ω-3. Έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη περίπου 3 γραμμαρίων Ω-3 – που αντιστοιχεί σε 110 έως 114 γραμμάρια σολομού – είναι αρκετή για να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα περισσότερα συμπληρώματα ιχθυελαίου περιέχουν κατά μέσο όρο 300 mg Ω-3 ανά δόση. Επιπλέον, τα Ω-3 σχετίζονται και με βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών.
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Μια πρόσφατη ανασκόπηση, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association, συνδύασε αποτελέσματα από 71 κλινικές δοκιμές, εξετάζοντας τη σχέση των Ω-3 λιπαρών DHA και EPA με την αρτηριακή πίεση σε ενήλικες με ή χωρίς υπέρταση και προβλήματα στη χοληστερόλη.
Διαβάστε περισσότερα για τα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά!