Σύνοδος Βερολίνου: Γιατί ο Χαρίτσης «κάρφωσε» τον Θεοχάρη [vid]

Χαρίτσης «καρφώνει» Θεοχάρη: Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι θετικό να λείπει η χώρα μας από τη σύνοδο του Βερολίνου;
Χαρίτσης «καρφώνει» Θεοχάρη: Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι θετικό να λείπει η χώρα μας από τη σύνοδο του Βερολίνου;

Σύνοδος Βερολίνου: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και την απομόνωση της χώρας μας από την πρόσφατη σύνοδο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη γκάφα του Χάρη Θεοχάρη.

Σύνοδος Βερολίνου: Ο υπουργός Τουρισμού, φανερά διαφοροποιημένος από την γραμμή της κυβέρνησης που μάλιστα έστειλε και επίσημο αίτημα συμμετοχής στις επόμενες συνόδους με πρωτοβουλία της Γερμανίας, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «θετικό γεγονός» την απουσία της Ελλάδας από τη συνδιάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Και αυτό γιατί κατά τον κ. Θεοχάρη «ήταν αποτυχημένη».

«Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι θετικό να λείπει η χώρα μας από τα διεθνή φόρα;», απάντησε ο Αλ. Χαρίτσης στον Χ. Θεοχάρη, καθώς οι δυο τους ήταν καλεσμένοι στο Open. «Την Κυριακή διεξάγεται διάσκεψη στο Μόναχο όπου θα συζητηθεί και το Λιβυκό και η Ελλάδα θα είναι για ακόμη μια φορά απούσα, σε μία περίοδο μάλιστα πρωτοφανούς όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για απουσία πυγμής και στόχου στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αποτυπώνει την πραγματικότητα για τη στάση της απέναντι στα ελληνοτουρκικά και τον πρόεδρο Ερντογάν», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης και υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις της Ν.Δ. αναφορικά με το Μακεδονικό, προσθέτοντας πως «αντί να είναι έμπρακτα διεκδικητική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η κυβέρνηση παραμένει απούσα από τις κρίσιμες διεθνείς εξελίξεις».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε «στο δόγμα «νόμος και τάξη» και τα αυξανόμενα περιστατικά εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας», υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωνε ότι μέσα σε ένα μήνα θα καθαρίσει την εγκληματικότητα, «όμως τα πράγματα είναι χειρότερα από πριν». «Εμείς», τόνισε, «από την αρχή προειδοποιούσαμε ότι το ζήτημα της ασφάλειας δεν λύνεται με επικοινωνιακούς όρους».

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως «είναι σαφές ότι σε μια σειρά από ζητήματα, όπως η ασφάλεια, το προσφυγικό, το ασφαλιστικό η κυβέρνηση της ΝΔ συγκρούεται με την πραγματικότητα». «Δεν υπάρχουν ραβδάκια και μαγικές λύσεις, χρειάζεται δουλειά και σχέδιο, κάτι που απουσιάζει από τη σημερινή κυβέρνηση», είπε.